neděle 18. března 2018

Rekonstrukce

Tahle zahrada je poblíž Černošic. Je to celé ve svahu. A to je vždycky drahé trápení. Si to třeba zkuste, tlačit kolečko s hlínou, nebo kamením do kopce, nebo vytahat ořezané větve ze starého sadu nahoru k silnici. Máte vykloubený kotníky jen si nato pomyslíte. 
Je to podobné, jako dělat nějakou zahrádku vnitrobloku starého činžáku. Všechno musíte pronášet rúčo ouzkejma dveřma. Je to všechno těžký, objemný, nechcete nic poškrábat..... Někdy je mezi tím i půl patra schodů a ještě vás někdo hned udá, že stojíte na chodníku. Jste špinavý, zpocený, servaný ... a přijede vás buzerovat příslušník městský policie. To by se jeden nejradši rozbrečel, jak malej kluk, nechal to všechno tak, jak to tam je, utekl by a už by se tam nevrátil. 
Ale když to vydržíte, tak z toho může být i kus něčeho pěkného.




2 komentáře:

  1. Teda, rekonstrukce se Vám opravdu vydařila :) Nás také za pár týdnů čeká a zatím jsme ve fázi, kdy si vybíráme nové komponenty do bytu. Například jsme se rozhodli, že místo jakékoliv jiné podlahy, si necháme doma udělat vynilové podlahy

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě je obnova a restaurace památek hodně citlivé téma. Ono se to třeba nezdá, ale i takové zahrady jsou dneska už na hranici památek, patří do rázu daného místa a pak k tomu přijde nějaký mlaďas, celé to rozkope... No nevím. Třeba teď v Chrudimi před relativně historickým nádražím udělali šílenou moderní rekonstrukci s takovou postmoderní kašnou. To fakt nedávám.

    OdpovědětVymazat